ep monedes euros bitllets diners
Monedes, euros, bitllets, dinersEUROPA PRESS

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

BBVA Research, el servei d'estudis de l'entitat, constata que el ritme de creixement es modera en el tercer trimestre, quan podria suavitzar la seva alça una o dues dècimes, fins al 0,7% o el 0,8%, i avisa que la recuperació del mercat laboral es ralenteix.

Així figura en l'observatori d'activitat, elaborat i publicat aquest dimarts per BBVA Research, en el qual destaca que la tendència de les variables observades indica que l'economia espanyola "continua creixent" al llarg del tercer trimestre de l'any.

No obstant això, amb prop del 20% de la informació disponible per al tercer trimestre, el model MICA-BBVA estima que l'avanç trimestral del PIB podria moderar-se una o dues dècimes, fins al 0,7% o el 0,8%. De confirmar-se aquesta previsió, suposaria un lleuger biaix a la baixa sobre el creixement contemplat en l'escenari de BBVA Research per 2017 (+3,3%).

LA DEMANDA PRIVADA ES MANTÉ EN POSITIU

No obstant això, subratlla que la demanda domèstica privada es manté en terreny positiu, ja que durant els últims mesos la demanda interna ha continuat sent el principal motor del creixement, amb una contribució al PIB durant el primer semestre (set dècimes en mitjana) similar a l'observada a llarg de l'any passat (sis dècimes en mitjana).

De fet, la informació disponible suggereix que tots els components de la demanda privada haurien registrat taxes creixement positives durant el segon trimestre.

D'una banda, els senyals que extreu BBVA Research dels indicadors de despesa, expectatives i mercat laboral donen suport a una recuperació del ritme de creixement del consum privat, després de la desacceleració observada a l'arrencada de l'any (0,8% enfront de 0,4% en el primer trimestre).

Quant a la despesa en consum públic, les dades d'execució pressupostària apunten a un estancament en el segon trimestre que, en tot cas, donaria continuïtat a l'atonia observada des d'inicis del passat any (0,1% en mitjana des del primer trimestre de 2016).

contador