siderurgie-metallurgie-haut-fourneau-industrie-energivore

La producció industrial del total de l'Eurozona va augmentar un 1,3% el maig segons ha publicat Eurostat aquest dijous. En el conjunt de la Unió Europea (UE), la indústria va millorar el seu rendiment un 1,2% mentre que l'abril, la xifra va caure un 0,8% en ambdues zones.

L'oficina d'estadística assegura una major producció tant de béns de consum durador i no durador (+2,1%) com de béns intermedis (+1,6%), béns de capital (+0,7%) i béns energètics (+0,5%). En el conjunt del bloc, l'avanç de la fabricació de béns de consum durador va ser del 2,0%, mentre que els béns de consum no durador van augmentar la seva producció un 1,7%. L'elaboració de béns intermedis (+1,6%) i de béns de capital (+0,6%) també es va expandir en el total de la UE.

Entre els Estats membre, la producció industrial es va accelerar particularment a Lituània (+11,6%), Suècia (+3,4%) i Irlanda (+3,2%) i va caure amb força a Dinamarca (-2,8% ) i Portugal (-2,0%). La fabricació va augmentar a Espanya un 1% després de caure gairebé un 2% l'abril.

Font: Eurostat

Noticias relacionadas

contador