ep produccionhonda insightindiana eeuu
HONDA

El creixement del sector manufacturer espanyol es va alentir al final del tercer trimestre del 2018, fins a la seva mínima de dos anys, i va indicar un augment més feble de la producció, de les noves comandes i de l'ocupació, segons l'índex PMI realitzat per la consultora Markit.

Aquesta disminució va seguir la tendència observada en general durant els últims mesos d'un rendiment baix al sector industrial. Pel que fa als preus, la taxa d'inflació va augmentar i es va mantenir intensa. Els preus es van incrementar després de registrar la primera caiguda en quasi dos anys l'agost.

Així, l'índex PMI del sector manufacturer espanyol va disminuir del nivell 53 registrat l'agost al 51,4 el setembre i assenyala només una lleugera millora mensual de la "salut" del sector. De fet, l'últim enfortiment de les condicions operatives va ser el menys marcat des d'agost de 2016.

Pel que fa a les noves comandes de fàbrica a Espanya, el setembre es va produir una lleugera expansió, tot i que el ritme i creixement va ser el més feble en més de dos anys. Segons els enquestats, el llançament de nous productes i les entrades de noves comandes procedents de l'estranger van recolzar el creixement.

L'augment més feble de les necessitats de producció va portar les empreses a reduir les expansions tant de l'ocupació com de l'activitat de compres. Els nivells de personal van augmentar lleugerament, a la menor mesura des d'agost de 2016.

Per la seva banda, la confiança empresarial va millorar, un sentiment positiu que reflecteix les expectatives que les noves comandes continuaran augmentant. També es preveu un creixement de la producció durant els pròxims dotze mesos.

"El creixement econòmic de les empreses manufactureres espanyoles, de nou, va perdre impuls el setembre. Les noves comandes van augmentar només lleument, i les fortes expansions observades a principis d'any ara han quedat enrere. Els fabricants esperen que les condicions de la demanda s'enforteixin durant la resta de l'any per ajudar a enfortir el creixement de la producció, que actualment s'està situant al ritme més lent en dos anys", ha comentat el director associat de Markit, Andrew Harker.

Noticias relacionadas

contador