pmi julio

L'índex PMI del sector manufacturer espanyol es va situar el juliol als 52,9, un nivell inferior al registrat el mes anterior, de 53,4, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per la consultora Markit. Encara que aquest índex va continuar assenyalant un "sòlid enfortiment de la salut" del sector al començament del tercer trimestre de l'any, registra l'augment de comandes més feble des de l'agost de l'any passat.

L'últim augment de les noves comandes va ser el més feble de gairebé un any, enmig d'indicis que la demanda s'ha atenuat. No obstant això, algunes de les empreses enquestades van continuar informant que les condicions del mercat van millorar i que el creixement de les noves comandes per a exportacions s'ha accelerat.

Per la seva banda, l'increment més feble de les condicions operatives es va deure en part a un creixement més lent de les noves comandes. Tot i que les condicions del sector manufacturer espanyol milloren a un "ritme moderat" el juliol, ja que el creixement continua perdent impuls des del començament d'any, encara que la producció va augmentar a un ritme "lleugerament més ràpid" que el juny, els ritmes d'expansió de les noves comandes, l'ocupació i de les compres es van atenuar.

Els ritmes d'expansió de les noves comandes, l'ocupació i de les compres es van atenuar

En concret, l'increment de les noves comandes va augmentar la producció a un ritme més ràpid que al juny. Això va estar acompanyat per un augment més feble de l'ocupació el juliol i va donar lloc a la creació d'ocupació més lenta des d'abril passat. A més, el ritme d'expansió de l'activitat de compres va disminuir i va ser el més lent de la seqüència actual de dos anys de creixement.

Pel que fa a les expectatives de creixement, s'espera que les noves comandes donin suport a augments de la producció al llarg dels pròxims dotze mesos. La confiança entre els fabricants va continuar fortament positiva el juliol, però es va mantenir sense canvis enfront de la seva mínima de sis mesos registrada al juny.

Des de Markit creuen que tot i que "el creixement de la producció va repuntar el juliol, altres índexs de l'enquesta del PMI apunten a una moderació en la taxa d'expansió. En particular, les noves comandes van augmentar al ritme més feble de gairebé un any. Mentre que el sector es manté còmodament en territori de creixement en l'actualitat, les empreses han hagut d'adaptar-se a un entorn de demanda que és menys pròsper que al començament de l'any".

Noticias relacionadas

contador