ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA es va situar el maig a l'1,8%, per sota del 2% del mes anterior i ha decebut les expectatives dels analistes, que el situaven a l'1,9%. En taxa intermensual, la inflació nord-americana es va situar al 0,1%, també per sota del 0,3% d'abril.

Aquesta dada a la baixa reforça la idea d'una pròxima retallada en els tipus d'interès per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) en alguna de les dues pròximes reunions que tindran lloc el juny i juliol.

Les últimes xifres de l'IPC sumen un mal de cap més per al banc central. Això, combinat amb les últimes dades macroeconòmiques i el deteriorament de la perspectiva de creixement, podria donar a la Fed la munició que necessita per reduir els tipus d'interès aquest any, expliquen els analistes de Foenix Partners.

Segons les dades difoses aquest dimecres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels EUA, el preu dels aliments va pujar un 0,3% el maig després de disminuir-se l'abril, mentre que el preu de l'energia va caure un 0,6%, amb la gasolina, electricitat i gas natural descendint un 0,5%.

Excloent-ne aliments i energia, la inflació va augmentar al 0,1% durant el cinquè mes de l'any, mentre que en taxa interanual l'augment va ser fins al 2%.

Noticias relacionadas

contador