bandera eeuu usa america

L'índex de preus al consum (IPC) va pujar un 0,3% l'abril a Estats Units i la taxa interanual es va incrementar al 2%, una dècima més que el mes anterior, segons ha informat aquest divendres el govern nord-americà.

La inflació subjacent, que exclou els preus de l'energia i dels aliments per la seva volatilitat, va ascendir un 0,1% al mes passat, mentre que comparat amb l'abril de l'any passat també va augmentar lleument, al 2,1%.

Les creixents rendes i el major cost del gas l'abril van generar un augment considerable de la inflació per segon mes consecutiu. De fet, la taxa d'inflació interanual és la més alta des de novembre, tot i que se situa molt per sota del màxim del 2,9% registrat fa un any.

En concret, el preu del gas va pujar un 5,7% ajustat estacionalment al mes passat, cosa que representa dos terços de l'augment en l'índex general de preus al consumidor. Els lloguers també van augmentar un 0,4% i el cost de l'atenció mèdica va avançar un 0,3%. L'augment en aquests costos va ser compensat en part per una petita disminució en els preus dels aliments, la primera caiguda des de l'estiu de 2017.

En comparació amb el mateix mes del 2018, els preus de l'energia han experimentat una alça de l'1,7%, enfront del descens del 0,4% que es va registrar al mes passat. De la seva banda, la pujada dels preus dels aliments s'ha relaxat fins a l'1,8%, tres dècimes menys que el març.

Noticias relacionadas

contador