reino unido bandera portada

La inflació del Regne Unit s'ha disparat per sobre del 10% al juliol (10,1%), superant les estimacions del consens del 9,8% i pujant des del 9,4% del juny. L'increment mensual va ser del 0,9%, enfront del 0,8% del juny i per sobre de la previsió del 0,6%.

L'augment dels preus dels aliments va ser el que més va contribuir a la pujada de la taxa d'inflació anual entre el juny i el juliol, segons ha explicat l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS) al seu informe.

"La superació del nivell psicològic del 10% reanima els 'falcons' del Banc d'Anglaterra, però no és segur que el rebot de la lliura esterlina després de les dades pugui durar, ja que la pujada dels tipus exerceix una pressió negativa considerable sobre l'economia britànica i els temors d'una profunda recessió mantenen la lliura sota pressió enfront del dòlar", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"La inflació continua augmentant i, amb ella, el repte per a les pimes del Regne Unit. La narrativa està dominada, amb raó, per l'impacte a les llars, però la difícil situació de les empreses també exigeix ​​atenció. No només estan veient com es redueixen encara més les despeses generals, sinó que també s'enfronten a la perspectiva d'una contracció de la demanda. És una tempesta perfecta", comenta Chiraq Shah, CEO i fundador de Nucleus Commmercial Finance.

"El successor de Boris Johnson ha d'oferir polítiques clares, decisives i d'impacte des del principi del mandat", afegeix Shah.

Els experts de Link Securities aposten per una pujada de tipus de 50 punts bàsics per part del Banc d'Anglaterra (BoE) quan es reuneixi a mitjans de setembre el Comitè de Política Monetària. "Una pujada de tipus del 0,5% al ​​setembre ja està totalment descomptada pels mercats", afegeix Mike Owens, trader de Saxo Markets.

El Banc d'Anglaterra ha dut a terme sis pujades consecutives dels tipus d'interès en el seu intent de frenar la inflació, i a principis d'aquest mes va posar en marxa la pujada més gran des del 1995, alhora que projectava que el Regne Unit entraria en la recessió més llarga des de la crisi financera mundial al quart trimestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador