ep peru ecuadorcolombia firmanacuerdo comercialreino unidodel brexit
TWITTER

La taxa d'atur britànica es va mantenir al 3,8% als tres mesos fins al juny, en línia amb les previsions del consens.

L'Oficina d'Estadístiques Nacionals ha anunciat aquest dimarts que el nombre de persones amb ocupació de 16 o més anys va créixer en 160.000 durant el període d'abril a juny.

El nombre de treballadors a temps complet va augmentar durant el darrer trimestre, mentre que els treballadors a temps parcial van disminuir. El nombre de treballadors autònoms va caure al primer any de la pandèmia i s'ha mantingut baix, tot i que ha augmentat lleugerament durant el darrer període de tres mesos, ha subratllat l'Oficina d'Estadístiques Nacionals.

El nombre de persones aturades fins a 12 mesos va créixer durant l'últim període de tres mesos, i els aturats entre 6 i 12 mesos van pujar per primera vegada des del febrer a l'abril del 2021. Aquest augment es va veure parcialment compensat per un descens dels aturats de més de 12 mesos.

El creixement de la remuneració total mitjana dels treballadors (incloent-hi les bonificacions) va ser del 5,1% i el creixement de la remuneració ordinària (excloent-ne les bonificacions) va ser del 4,7% de l'abril al juny del 2022. En els dos casos va superar les expectatives.

En termes reals (ajustats a la inflació), al llarg de l'any, el salari total es va reduir un 2,5% i el salari ordinari va baixar un 3,0%, una xifra rècord. L'Oficina d'Estadístiques Nacionals ha assenyalat que cal tenir en compte que s'està comparant el darrer període amb un període en què certs sectors (activitats d'allotjament i serveis de menjar, i comerç a l'engròs i al detall) tenien treballadors en excedència com a resultat del tancament d'hivern del 2020 al 2021. Per tant, una petita quantitat d'efecte base estarà present per a aquests sectors, però no en el grau que es va veure en comparar amb els períodes al començament de la pandèmia de coronavirus, ha precisat.

contador