cbalemania8 short

L'Índex de Preus al Consum (IPC) d'Alemanya es va mantenir a l’1,7% el desembre en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. En taxa intermensual, la inflació alemanya va continuar al 0,1%, segons el publicat aquest dimecres per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Aquestes dades es deuen principalment als preus de l'energia.

Els preus de l'energia van augmentar un 4,8% el desembre de 2018 enfront de desembre de 2017. No obstant això, van disminuir notablement al mes anterior, especialment el del combustible per a calefacció i els combustibles per a motor.

Els preus de l'energia van augmentar un 4,8% el desembre de 2018 enfront del mateix mes de l'any anterior

Excloent-ne els preus de l'energia, la taxa d'inflació el desembre de 2018 hauria estat de l’1,4%. Els preus dels aliments van augmentar un 1% entre desembre de 2017 i desembre de 2018. Es va registrar un augment substancial en els preus dels vegetals (8,1%), mentre que els preus de les fruites van caure notablement durant el mateix període ( 5,1%).

En total, els preus dels béns van augmentar un 2% el desembre de 2018 en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, el principal motiu l'augment dels preus del qual és l'energia. També es van registrar augments significatius en els preus de béns com diaris i publicacions (4,3%) i cervesa (3,1%). Els preus més baixos es van registrar, per exemple, per a l'electrònica de consum (5,8%).

En comparació amb novembre de 2018, l'IPC es va situar al 0,1% el desembre a causa que els preus dels serveis van augmentar un 1,3%.

Noticias relacionadas

contador