hausse-de-l-inflation-au-royaume-uni

La inflació d'Alemanya es modera al maig i cau al 6,1% en termes interanuals, segons les dades avançades per Destatis, l'oficina d'estadística federal.

Els preus dels aliments van continuar pujant a una taxa superior a la mitjana, un 14,9%, en comparació amb el mateix mes de l'any passat. En canvi, l'increment dels preus de l'energia va estar per sota de la taxa de variació de l'índex general, el 2,6%, des del 6,8% d'abril.

Des de Destatis matisen que, "en comparació amb l'alt nivell de l'índex el maig del 2022, hi ha un efecte de base després que els preus de l'energia augmentessin considerablement després de la invasió russa d'Ucraïna". A més, assenyalen que les mesures incloses al tercer paquet d'alleujament del govern, que es reflecteixen a l'IPC, també van contribuir a aquest debilitament de la tendència dels preus de l'energia.

"Les pressions inflacionàries a Alemanya es van suavitzar significativament a mitjans del segon trimestre". "Les dades estatals també suggereixen clarament que la inflació de béns bàsics es va suavitzar aquest mes, cosa que se suma a l'evidència d'una disminució de les pressions en la inflació subjacent", comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

"Per primera vegada aquest any, els preus realment van baixar en comparació amb el mes passat", diuen els experts d'ING, que afegeixen que "les dades avui marquen la següent etapa d'un procés desinflacionari que s'amplia gradualment, ja que la caiguda de la inflació general ja no és exclusivament el resultat dels efectes de base, sinó també el resultat de la caiguda dels preus”.

La xifra definitiva de la inflació del maig serà publicada el proper 13 de juny.

Noticias relacionadas

contador