• Les previsions del BCE mostren un desenvolupament de l'1,4% per a aquest any
  • La llista de la compra redueix en 9 dècimes la seva velocitat de creixement fins a l'1%
cbdraghi short231

La inflació de l'Eurozona es va frenar dues dècimes al febrer caient fins a l’1,1%, una dada que s'allunya del 2% aconseguit durant el segon mes de 2017. La dada per al total de la Unió Europea (UE) va ser de l'1,3%, també caient des de l’1,6% obtingut al gener. Així ho ha publicat Eurostat durant el matí de divendres.

La major correcció de l'avanç dels preus es va produir a la llista de la compra, que va ser de l’1,0% després de l’1,9% registrat al gener. De la mateixa manera, es van produir frens en el preu del tabac (1,1%, després de l’1,2% de gener) i de l'energia (2,1%, després del 2,2% de gener), mentre que l’únic augment de velocitat es va produir en el preu dels serveis.

Entre els Estats membre, les menors taxes interanuals es van registrar a Xipre (-0,4%), Grècia (0,4%) i Dinamarca i Itàlia (ambdós amb un 0,5%). Els majors ascensos es van produir, en canvi, a Romania (3,8), Estònia i Lituània (ambdós amb un 3,2%). En contrast amb les dades de gener, la inflació va caure en 18 dels Estats, se va mantenir estable en 2 i va créixer en 7.

LA DADA S'ALLUNYA DE LES PREVISIONS DEL BCE

La inflació continua sense enfortir-se. Una situació que permetrà al president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, navegar en aigües tranquil·les cap a la normalització monetària. El banquer va continuar aquesta setmana amb el seu missatge assossegat, que es mantindrà mentre la inflació no repunti de manera clara. Les previsions oficials per a aquest any marquen un desenvolupament de l’1,4%, i no pugen fins a l'objectiu marcat del 2% fins passat 2020.

Els tipus no es toquen. La política monetària del regulador es mantindrà "pacient, persistent i prudent", segons paraules de l'italià, i l'únic pas cap a la retirada d'estímuls es produirà en referència al programa de compra d'actius (APP) del BCE, que no ampliarà el seu volum ni la seva durada un cop arribi al compte de 30.000 milions al mes. Està clar que la inflació no hi és, i se l'espera.

Noticias relacionadas

contador