• Les previsions del regulador estableixen una inflació de l'1,4% per als dos pròxims anys i de l'1,7% per al 2020
  • Després de l'anunci de la no extensió del programa de compra d'actius, el banquer nega modificacions futures en els tipus
cbdraghiprensa

Draghi manté el seu discurs. El president del Banc Central Europeu (BCE) ha prolongat un to prudent per referir-se a la futura política monetària al bloc europeu, aquest dimecres a Frankfurt. Les previsions per a la inflació són positives, però amb taxes que no s'acostaran a l'objectiu del 2% fins passat el 2020, data per la qual llavors, la cadira de l'italià haurà estat ocupada pel seu successor.

"Veiem avançar la inflació cap al nostre objectiu a mitjà termini, estem més convençuts que en el passat que aquesta convergència es produirà", va dir el banquer durant la seva participació en una conferència organitzada per l'Institut d'Estabilitat Financera i Monetària (IMFS). No obstant això, Draghi ha volgut explicar com cal observar majors evidències del desenvolupament dels preus per modificar la política monetària del regulador, que ara com ara es mantindrà "pacient, persistent i prudent".

La política monetària del regulador es mantindrà "pacient, persistent i prudent", ha declarat Mario Draghi

Aquestes declaracions es troben en línia amb l'anunci de dijous passat, quan Draghi va mostrar la seva negativa a ampliar el volum i la durada de compra d'actius de la institució a través del seu programa de compra d'actius (APP), que seguirà vigent fins a situar-se en un compte de 30.000 milions al mes, un tímid avanç cap a la normalització monetària, sense tocar els tipus. Per això, el feble avanç recent dels preus permetrà a l'italià retirar els estímuls sense més sobresalts.

"En referència a l'evolució de les nostres polítiques, mantindrem les seqüències recents en la nostra orientació futura, és a dir, conservarem els tipus d'interès als seus nivells actuals després del final del programa de compra d'actius", ha declarat el president del BCE a Frankfurt. Això vol dir que, per ara, els tipus oficials es mantindran al 0%, amb el de facilitat de dipòsit al -0,4%.

Les previsions de l'italià sobre el futur de l'economia de l'Eurozona van ser positives, amb una "economia que ha crescut de manera constant sobre la corba d'estimacions durant l'últim any". D'aquesta manera, "tots els indicadors mostren nivells propers als més alts registrats des de l'inici de la unió monetària, fins i tot després de les recents correccions", apuntava Draghi.

Noticias relacionadas

contador