• El final del Nadal pressiona a la baixa el desenvolupament dels preus
transport shopping cart shopping retail business 1165437

L'avanç dels preus a Alemanya es va frenar durant el mes de gener i situa la taxa de l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) a l'1,6%. La dada reflecteix una reducció del 0,7% respecte al mes de desembre, a causa principalment de l'efecte estacional del final de les vacances de Nadal.

L'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) ha publicat aquest matí l'informe de preus al consumidor relatiu al mes de gener de 2018. Els resultats s'han complert les expectatives del mercat, que preveia l'1,6% en la taxa interanual del cost de vida.

Els preus de l'energia van tirar cap avall dels preus, amb un creixement del 0,9%, menor que l’1,3% registrat al desembre i el 3,7% de novembre. Les majors pujades es van donar en les calefaccions (5,5%), mentre que els majors descensos es van produir en els preus del gas (-1,3%) i combustibles (-0,5%), respecte al mateix mes de 2017. Sense l’electricitat, la inflació s'hauria situat una dècima per sobre, a l'1,7% durant el primer mes de 2018.

EL FINAL DE LES VACANCES REDUEIX LA INFLACIÓ

El descens del 0,7% experimentat respecte al mes de desembre es va deure principalment a la baixada en els preus dels serveis turístics del país (-22,2%) i el preu dels bitllets d'avió (-5%), la demanda es va reduir ràpidament després del final de l'any. A més, es van registrar fortes baixades al sector de la moda (-7,3%) i del calçat (-3,3%) a causa de la tradicional temporada de descomptes i rebaixes posterior a les vacances de Nadal.

Noticias relacionadas

contador