• El consens esperava una dada de 117,5

La confiança empresarial alemanya va caure inesperadament al desembre després d'arribar a un màxim històric al mes anterior, segons va mostrar dimarts l'enquesta de l'institut IFO, que suggereix que els líders empresarials de l'economia més gran d'Europa s'han tornat menys optimistes sobre les seves perspectives.

L'institut econòmic, amb seu a Munic, va dir que el seu índex de clima empresarial, basat en una enquesta mensual entre unes 7.000 empreses, va baixar a 117,2 des d'una lectura revisada a l'alça de 117,6 al novembre, que va ser la més alta registrada. La lectura de desembre va ser inferior al pronòstic de consens, fixat en 117,5.

La ligera caída en la cifra se debió a expectativas empresariales menos optimistas, mientras que el dato de situación comercial actual fue más positivo, dijo el IFO.

La lleugera caiguda en la xifra es va deure a expectatives empresarials menys optimistes, mentre que la dada de situació comercial actual va ser més positiu, va dir l'IFO.

Però la moral empresarial general es va mantenir en un nivell relativament alt, va dir el responsable de l'IFO, Clemens Fuest, i ha afegit: "Les empreses alemanyes estan plenes d'un esperit festiu".

"Tot i que la confiança empresarial alemanya va caure lleument al desembre segons una nova lectura de les enquestes IFO, es va mantenir a prop del màxim de novembre. La caiguda en les expectatives va ser compensada per un augment a la situació actual. L'IFO és una de les enquestes més representatives d'Alemanya i se suma a la gran quantitat de dades que suggereixen que el motor alemany almenys mantindrà l'impuls durant els mesos d'hivern", assenyala Florian Hense, economista de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador