ep trabajadores en el walt disney world de orlando en el castillo cinderella
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA - Archivo

"Apugeu-nos els impostos". Aquesta és la petició d'una aliança de milionaris, encapçalada per l'hereva de l'imperi Disney, Abigail Disney, reclama una pujada d'impostos generalitzada a les majors fortunes del món com a vehicle per sortir de la crisi provocada pel coronavirus.

L'aliança, denominada "Milionaris per la Humanitat" està integrada per més de 80 grans fortunes. Entre elles, l'ex-gerent del gegant de la inversió BlackRock, Morris Pearl; o el fundador del fabricant de gelats Ben & Jerry's, Jerry Greenfield. En aquesta llista no hi figura cap gran fortuna espanyola.

"Nosaltres no tenim cura de malalts a les unitats de Vigilància intensiva. No conduïm les ambulàncies que porten els malalts als hospitals. No emplenem les prestatgeries de les botigues d'alimentació, no portem el menjar a domicili; però nosaltres tenim els diners, moltíssims diners. Diners que ara es necessiten de manera desesperada i que es continuaran necessitant durant els anys que vindran, mentre el món es recupera d'aquesta crisi", diu el comunicat d'aquest grup de grans fortunes.

"Demanem als nostres governs que apugin els impostos de la gent com nosaltres", insta la carta col·lectiva. "De manera immediata, substancial i permanent".

Els milionaris creuen que la crisi provocada per la Covid-19 podria prolongar-se durant dècades, i que comportarà que centenars de milions de persones perdin la feina i caiguin en la pobresa. Sense oblidar que es continuarà requerint material sanitari per fer front a l'epidèmia.

"Nosaltres no tenim por de perdre la feina, ni casa nostra, ni la capacitat per donar suport a les nostres famílies. Nosaltres no combatem en primera línia d'aquesta emergència, i tenim menys probabilitats de ser-ne víctimes. Així doncs, apugin-nos els impostos", repeteix en tres ocasions. "És la decisió correcta. La humanitat és més important que els nostres diners", conclou la missiva".

Noticias relacionadas

contador