impuesto-a-los-ricos

A Espanya s'ha experimentat un increment del 5% en el nombre de grans fortunes respecte a les xifres de 2018. En xifres absolutes, Espanya va comptar a tancament de 2019 amb 235.000 titulars de grans fortunes; el 2018 la xifra era de 224.000.

La posició en el ránking mundial no ha variat malgrat aquest increment, situant-se Espanya en 14a posició entre els països inclosos en l'informe. Per davant d'Espanya; en el número 13 i amb 243.000 milionaris se situa Corea del Sud, mentre que en el número 15 hi ha la Federació Russa amb 215.000 milionaris.

D'acord amb la informació facilitada per la World Federation of Exchanges, el coronavirus va fer desaparèixer més de 18 bilions de dòlars dels mercats mundials durant els mesos de febrer i març de 2020, abans d'una lleugera recuperació observada a l'abril.

Els analistes de Capgemini, segons es detalla en aquest informe, van preveure una caiguda d'entre el 6% i el 8% de la riquesa mundial fins a finals d'abril de 2020 (respecte a desembre de 2019) i també han canviat les prioritats en la inversió: en l'era post-pandèmia estan guanyant rellevància les inversions sostenibles que segueixen criteris mediambientals i socials.

“En aquest marc d'extraordinària incertesa, els gestors i les firmes de gestió de patrimonis es troben navegant per aigües desconegudes”, ha comentat Anirban Bose, CEO de l'àrea de Serveis Financers de Capgemini i membre del Comitè Executiu del Grup.

Noticias relacionadas

contador