ep banderareino unido brexit
PIXABAY

La desocupació del Regne Unit ha augmentat el juny fins al 3,9%, enfront del 3,8% del mes anterior. Tot i que ha baixat en comparació amb el mateix mes de l'any passat, quan va ser del 4%, segons les dades publicades aquest dimarts per l'Oficina d'Estadística britànica (ONS).

Durant el sisè mes de l'any, hi havia 1,33 milions de persones aturades al Regne Unit, 33.000 menys que l'any anterior. Entre els homes, la taxa d'atur es va situar al 4,1%, lleugerament superior a l'any anterior (4%), i al 3,6% entre les dones, el nivell més baix des que van començar registres comparables el 1971.

Per la seva banda, la taxa d'ocupació ha augmentat fins al 76,1%, la més alta registrada. Per als homes va ser del 80,1%, sense canvis respecte a l'any anterior però amb una disminució de 0,2 punts percentuals durant el trimestre, la tercera disminució trimestral consecutiva. Mentrestant, per a les dones va ser del 72,1%, la més alta des que hi ha registres.

Les estimacions mostren que el juny 32.810.000 de persones tenien feina, xifra que suposa un rècord i 425.000 més que l'any anterior. Aquest augment anual es va deure principalment al fet que més persones treballaven a temps complet (fins als 24.110.000). Per la seva banda, el treball a temps parcial també va mostrar un augment de 162.000 l'any, fins a arribar als 8,70 milions de treballadors.

El juny, 32.810.000 de persones tenien ocupació, xifra que suposa un rècord i 425.000 més que l'any anterior

Per als analistes d'XTB, "si bé, un augment en la taxa de desocupació durant l'últim trimestre pot portar a alguns titulars negatius, l'última mirada al mercat laboral del Regne Unit continua mostrant un nivell de fortalesa sorprenentment saludable". "La taxa d'ocupació és la més alta registrada, però les millors notícies van arribar al front dels guanys. Els treballadors continuen veient com augmenten els seus salaris reals amb les últimes xifres que mostren que els guanys mitjans superen la inflació per desè mes consecutiu", afegeixen.

"L'alta ocupació ha demostrat ser un salvavides per a l'economia durant un període difícil", afirmen des d'Euan Holmes, que creuen que aquestes dades "no haurien de induir els polítics a un fals sentit de confiança". Mentrestant, a Monex Europe consideren que "el mercat laboral del Regne Unit es manté en forma tot i que la inversió empresarial es va aturar i el creixement es va tornar negatiu durant el segon trimestre". "Els dies d'una forta caiguda de la desocupació han quedat enrere, però un mercat laboral atapeït apunta majors guanys en salaris i poder adquisitiu. Malgrat una disminució en el creixement durant el segon trimestre, l'economia del Regne Unit encara té impuls", conclou Deloitte.

Noticias relacionadas

contador