cb alemania vivienda

La confiança dels inversors alemanys millora el març, per sobre de les expectatives, mentre que el sentiment econòmic va tornar a caure durant el tercer mes de l'any, segons l'índex ZEW publicat aquest dimarts.

En concret, el ZEW de confiança dels inversors s'ha situat als -3,6 punts, enfront dels -13,4 registrats el febrer, xifra que suposa que, tot i la millora significativa, ja acumula dotze mesos consecutius en terreny negatiu. Per la seva banda, l'indicador de sentiment econòmic actual va caure a 11,1 punts al març, en comparació amb els 15 punts del mes precedent.

L'economia de Alemanya ha evitat, per poc, entrar en recessió

El president de ZEW, Achim Wambach, assegura que l'augment significatiu en l'indicador ZEW del sentiment econòmic mostra que "els majors riscos econòmics es consideren menys dramàtics que abans. El possible retard en el Brexit i la renovada esperança d'un acord sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) semblen haver donat lloc a un major optimisme entre els experts en mercats financers". Afegeix, a més, que és probable que Alemanya experimenti un creixement lent durant el primer semestre del 2019.

L'economia alemanya ha evitat per poc la recessió, ja que els mals del Brexit i les tensions comercials globals dels EUA han afectat la major economia de la UE.

Noticias relacionadas

contador