consumidorescbeuropeos

La confiança dels consumidors alemanys s'enfonsa a mínims per la guerra i la inflació. L'indicador, elaborat per GfK, cau al juny a un mínim de -27,4 punts, des dels -26,2 del mes anterior. Això representa la seva lectura pitjor des del començament de la sèrie històrica.

"L'augment en el cost de la vida està pesant molt sobre la confiança del consumidor i provocant una espiral descendent", comenta Rolf Bürkl, expert en consum de GfK, afegint que "la guerra a Ucraïna i les interrupcions a les cadenes de subministrament estan provocant que els preus de l'energia i els aliments en particular es disparin, cosa que resulta en un clima de consum més ombrívol que mai".

Per part seva, les expectatives econòmiques han caigut 2,4 punts, fins als -11,7 punts, mentre que les expectatives d'ingressos han baixat 9,8 punts, fins als -33,5 punts. L'índex de disposició a comprar va caure fins als -13,7, des dels -11,1 al maig.

"L'alta inflació i la incertesa sobre la guerra a Ucraïna continuen pesant molt sobre la confiança del consumidor en l'economia més gran de la zona de l'euro", ressalten a Pantheon Macroeconomics. "Els riscos per a la inflació general s'inclinen a l'alça, ja que Alemanya i la resta d'Europa s'enfronten a una interrupció gairebé total dels fluxos de gas russos, cosa que eleva encara més els preus de l'energia i la inflació", diuen.

Noticias relacionadas

contador