aleman, germany, alemania
Pixabay

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va pujar 6,3 punts, fins a situar-se en -28 punts a l'enquesta de juny de 2022. Mentrestant, l'avaluació de la situació econòmica a Alemanya va millorar en 8,9 punts, deixant l'indicador corresponent a -27,6 punts.

"Els experts en mercats financers són menys pessimistes sobre l'economia. Tot i això, l'economia segueix exposada a nombrosos riscos, com els efectes de les sancions contra Rússia, la confusa situació de pandèmia a la Xina i el canvi de rumb gradual de la política monetària", comenta el president de ZEW, eAchim Wambach, sobre les expectatives actuals.

Destaca que, "tot i que les expectatives han millorat, encara són a territori negatiu".

Pel que fa a la zona euro, el sentiment dels experts del mercat financer sobre el desenvolupament econòmic va augmentar 1,5 punts al juny i actualment se situa a -28 punts. L'indicador de situació actual va pujar a un nou nivell de –26,4 punts, augmentant 8,6 punts en comparació amb el mes anterior.

Per la seva banda, les expectatives d'inflació per a la zona euro van tornar a caure a l'enquesta del juny. L'indicador se situa actualment a -32,4 punts, 21,8 punts menys que al maig.

"La confiança dels inversors va millorar marginalment a mitjans del segon trimestre. No obstant això, en jutjar pel col·lapse dels mercats aquesta setmana, ja que els inversors s'enfronten al risc de commoció i sorpresa per part de la Fed, i una sèrie de pujades de tipus a la zona euro, dubtem que es mantingui", diuen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

En qualsevol cas, creuen que "aquestes dades segueixen sent consistents amb el sentiment general deprimit dels inversors. Els enquestats segueixen alarmats pels nombrosos riscos, principalment la guerra a Ucraïna. Podem afegir amb confiança a la llista el temor a un enduriment agressiu de la política monetària. A més, la política de zero covid a la Xina també està afectant el sentiment".

En resum, "veiem poques millores en aquestes dades a curt termini, encara que estem igualment segurs que fins i tot una petita sorpresa a la baixa en les dades d'inflació global durant els propers mesos es rebria amb un gran sospir d'alleujament".

Noticias relacionadas

contador