consumidorescbeuropeos

La confiança del consumidor alemany va millorar inesperadament fins a situar-se a màxims d'any i mig tot i les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19 i de l'augment de la inflació, segons les dades publicades aquest dimarts per l'empresa d'investigació de mercat GfK.

En concret, l'índex de sentiment de consumidor va pujar fins als 0,3 punts per al mes d'octubre, en comparació amb el -1,1 registrat al mes passat.

Això representa un senyal que les llars continuen donant suport a la recuperació de la principal economia d'Europa. Tant les expectatives sobre el cicle econòmic com les relatives als ingressos han millorat significativament, mentre que la propensió a comprar marca un lleuger augment.

L'expert en consum de GfK, Rolf Bürkl, avisa que tot i que la confiança del consumidor gairebé ha tornat al seu nivell anterior a la crisi, "queda per veure si podem parlar d'una inversió de tendència fonamental". I és que la propensió a consumir segueix sent baixa, cosa que "no és sorprenent, perquè el requisit de portar la mascareta i les regles de distància encara redueixen el desig de comprar tot i tenir la cartera ben plena", explica Bürkl.

Noticias relacionadas

contador