ep el aluminio producido con energia solar se procesa de forma sostenible en la fundicion de metales
BMW

L'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) d'Alemanya ha previst que l'índex de preus al consum (IPC) del país arribi a una pujada del 3,9% a l'agost respecte al mateix període del 2020, percentatge que es tradueix en la major alça de la inflació des de desembre de 1993.

En comparació amb el mes de juliol, la pressió de preus ha augmentat un 0,1%. Així mateix, la taxa d'inflació harmonitzada interanual se situarà al 3,4%, la major des de juliol de 2008.

L'increment dels preus a l'agost a Alemanya reflecteix un encariment del 12,6% de l'energia respecte al preu de fa un any, davant l'11,6% de juliol, mentre que els aliments han pujat un 4,6%, enfront de l'alça del 4,3% interanual al mes anterior. De la seva banda, el preu dels serveis ha registrat una alça del 2,5% des del 2,2%.

La setmana passada, el Bundesbank anticipava que la inflació continuarà pujant a Alemanya com a conseqüència de l'efecte base de la comparació estadística amb 2020, tot i que confia que els preus es moderaran notablement a principis de 2022, una vegada que la distorsió a causa de la baixada de l'IVA temporal durant la segona meitat de l'any passat deixi d'aplicar-se.

"Tot i això, la taxa d'inflació a Alemanya encara podria estar per sobre del 2% fins a mitjans de 2022", apuntaven els experts del banc central d'Alemanya al seu últim butlletí mensual.

Noticias relacionadas

contador