ep archivo   fabrica de audi en neckarsulm alemania
Audi - Archivo

L'índex de clima empresarial d'Alemanya va caure al setembre de 99,6 a 98,8 punts, segons ha informat l'Institut IFO aquest divendres. Suposa el tercer deteriorament consecutiu i els experts parlen ja d'un canvi de tendència en l'economia més gran d'Europa, colpejada per problemes en la cadena de subministrament que estan causant una "recessió de coll d'ampolla" per als fabricants.

Les empreses no només estan menys satisfetes amb la situació actual, sinó que també són més escèptiques sobre els mesos vinents. L'avaluació econòmica actual va arribar a 100,4 punts en comparació amb els 101,4 del mes passat. L'índex d'expectatives, que indica les projeccions de les empreses per als propers sis mesos, va caure fins al 97,3 al setembre des de la lectura de 97,5 del mes anterior.

"Els problemes amb l'adquisició de matèries primeres i productes preliminars estan frenant l'economia alemanya", ha dit el president d'IFO, Clemens Fuest.

A la indústria manufacturera, l'índex de clima empresarial va caure encara més abruptament, mentre que al sector serveis el clima empresarial ha millorat enfront de la tendència general. "Això es va deure a les expectatives significativament més segures de les empreses", ha assegurat Fuest.

Aquesta mateixa setmana, IFO va retallar el seu pronòstic de creixement per a l'economia alemanya per a aquest any, ja que les interrupcions de la cadena de subministrament i l'escassetat de xips i altres béns intermedis estaven frenant la recuperació de la pandèmia de la Covid-19. L'institut ara preveu que el producte interior brut (PIB) d'Alemanya creixerà un 2,5% aquest any, 0,8 punts percentuals menys que el seu pronòstic anterior, i un 5,1% l'any que ve, 0,8 punts més.

Noticias relacionadas

contador