ep una enfermera revisa la lista de tratamiento de un paciente pegada en la ventana del hospital
XIAO HEYONG/XINHUA - Archivo

L'activitat de les fàbriques xineses ha deixat enrere la contracció el mes de març i ha superat totes les expectatives, que apuntaven a una recuperació molt més modesta. L'índex de gestors de compres oficial ha assolit un 52,0, molt per sobre del 45,0 que s'esperava i del 35,7 del mes de febrer.

L'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina va dir en el seu anunci de la lectura del PMI que va haver-hi una millora contínua en la prevenció i el control del brot de coronavirus al març, amb una acceleració significativa en la represa de la producció.

Els subíndexs de producció, noves comandes i ocupació van créixer, segons les dades d'aquesta oficina. Així mateix, va atribuir la lectura expansiva del PMI a la baixa base al febrer, però va advertir que no significa que les activitats econòmiques del país hagin tornat als nivells normals.

L'activitat manufacturera de la Xina va disminuir dràsticament a principis d'enguany quan el govern va instituir bloquejos i quarantenes a gran escala per contenir la propagació de la malaltia per coronavirus, formalment coneguda com COVID-19.

Les lectures de PMI per sobre de 50 indiquen expansió, mentre que les que estan per sota d'aquest nivell indiquen una contracció.

Noticias relacionadas

contador