ep robert d kaplan analista politic nord-americ
EUROPA PRESS

Robert Kaplan, president de la Reserva Federal (Fed) de Dallas, creu que les compres de bons del banc central han de començar a reduir-se al més aviat possible. Aquestes declaracions les ha fet durant una xerrada al costat d'altres experts economistes entre els quals estava James Bullard, de la Fed de Sant Lluís.

"Crec que seria més saludable, ja que estem avançant en la superació de la pandèmia i en la consecució dels nostres objectius, començar a ajustar aquestes compres -de bons del Tresor i de valors recolzats per hipoteques- al més aviat possible", ha dit Kaplan, segons recull Bloomberg.

Sobre la possible pujada de tipus i això com pugui afectar el creixement de l'economia, el dirigent de la Fed de Dallas no ha volgut pronunciar-se. Malgrat això, sí que ha afirmat que creu que la inflació ha vingut per quedar-se.

"Els desequilibris entre l'oferta i la demanda, alguns d'ells creiem que es resoldran per si sols durant els propers sis a dotze mesos, però, de nou, alguns d'ells creiem que probablement seran més persistents, impulsats per una sèrie de canvis estructurals en l'economia", ha afirmat.

Aquestes declaracions les ha fet en una taula rodona en què ha participat James Bullard, president de la Fed de Sant Lluís que la setmana passada va declarar que la primera pujada de tipus es donaria el 2022. Ell també ha qualificat d'apropiades les declaracions del seu homòleg a Dallas.

"Ningú sap realment com es desenvoluparà tot això", ha comentat. I també ha puntualitzat que "hem d'estar preparats per a la idea que hi ha un risc a l'alça de la inflació i perquè pugi".

contador