• "El deute és a tot arreu i és molt, molt més alt ara"
dow jones

Jim Rogers, el veterà inversor cofundador, junts amb George Soros, de Quantum Group of Funds i president de Rogers Holdings Inc, ha afirmat que el pròxim mercat baixista serà el més catastròfic que hagi viscut mai.

  • 39.807,37
  • -

"Quan tinguem un mercat baixista de nou, i el tindrem, serà el pitjor de la nostra vida", va sentenciar contundentment Rogers durant una entrevista telefònica, segons informa Bloomberg News. A continuació, Rogers va apuntalar que "el deute és a tot arreu i és molt, molt més alt ara".

El mercat experimentarà nerviosisme fins que la Reserva Federal augmenti els costos de l'endeutament

La caiguda dels mercats borsaris es va reprendre dijous, amb l'índex S&P 500 caient fins a un 3,8%. Per la seva banda, el Dow Jones va baixar més de 1.000 punts, mentre que les caigudes van continuar i es van estendre a les borses asiàtiques aquest divendres, amb l'índex Nikkei 225 baixant fins un 3,5%.

Les paraules de Rogers són especialment impactants tenint en compte que ja ha presenciat altres grans mercats baixistes abans. Per exemple, la caiguda del Dow Jones de més d'un 50% durant la crisi econòmica el 2009 o una caiguda el 38% d'aquest índex després de la bombolla el 2002.

D'aquesta manera, Rogers prediu que el mercat borsari experimentarà cert nerviosisme fins que la Reserva Federal nord-americana no augmenti els costos d'endeutament. Llavors, segons el guru de les matèries primeres, serà el moment en què les accions tornin a pujar: "Sóc molt dolent controlant el 'timing' del mercat, però potser hi haurà un descuit continuat fins al març quan s'elevin les taxes d'interès i sembla que el mercat es recuperarà".

Noticias relacionadas

contador