• Rogers també reconeix que si el president dels Estats Units se centra en la reducció d'impostos i la desregulació, el resultat podria ser bo
  • "Parla alt però les seves paraules són confuses", assenyala Jim Rogers sobre Trump
Jim-Rogers

Donald Trump ja està a la Casa Blanca. Al llarg de tot el cap de setmana s'han succeït les reaccions a les paraules del nou president dels Estats Units en la investidura del divendres, unes paraules que han demostrat que Trump està molt lluny de canviar les seves formes i les seves promeses una vegada que ja ha pres possessió del càrrec.

El president d'Estats Units va pronunciar un discurs dominat per la idea principal de la seva campanya, 'Amèrica, primer', amb frases tan eloqüents com: "Volem treballadors americans contractats per empresaris americans". Les seves paraules van posar de manifest que el seu plantejament comercial proteccionista, tan criticat, busca fer-se realitat, i això preocupa a molts.

"Ell (Trump) cerca amb insistència una guerra comercial. Si això succeeix, venguin tot", assenyala el veterà inversor Jim Rogers en declaracions a MarketWatch.

"Sé que les guerres comercials sempre han estat desastroses. Condueixen a fallides i han portat a guerres reals", recalca Rogers

Amb "tot", Rogers es refereix a accions nord-americanes, que han pujat fins a nivells rècord després del triomf del magnat el passat 8 de novembre precisament per l'eufòria en relació amb les seves promeses, especialment en l'àmbit de les infraestructures, però també en matèria fiscal i de regulació. De fet, en el seu discurs del divendres, Trump va tornar a insistir en la idea de tot el que pensa construir en els propers anys per tornar a fer d'Amèrica un país gran.

Jim Rogers destaca que, sens dubte, molts dels votants del nou president d'Estats Units han estat nord-americans que culpen a la globalització dels seus mals."Sé que les guerres comercials sempre han estat desastroses. Condueixen a fallides i han portat a guerres reals", recalca Rogers, i afegeix: "La història ha demostrat que ningú ha guanyat una guerra comercial (...). Alguns ignoren la història perquè creuen que són més poderosos que les persones que van estar aquí en el passat".

TAMBÉ PODRIA FER LES COSES BÉ

Jim Rogers reconeix que existeix la possibilitat de que Trump opti per centrar-se en els canvis positius que ha promès, com la reducció d'impostos i la desregulació.

"Si fa les coses bones, llavors els dies feliços estaran aquí de nou", va dir. El desafiament al qual s'enfronten ara els mercats és que ningú sap què farà Trump una vegada que estigui en el càrrec, admet Rogers.

Segons el famós inversor, hi haurà un actiu que brillarà especialment, i aquest serà el dòlar. "Aquest és un bon moment per agregar dòlars", va dir Rogers a MarketWatch. En la seva opinió, el dòlar continuarà pujant durant aquest any fins a 2018.

"Aquest és un bon moment per agregar dòlars", aconsella el veterà inversor, que creu que la divisa pujarà al llarg de l'any

La promesa de Trump d'aplanar el camí perquè les corporacions repatriïn milions de dòlars que ara tenen a l'estranger assegurarà que el dòlar es mantindrà ferm, afegeix Rogers.

L'ÚNICA CERTESA, EL CAOS

Rogers té dubtes sobre el que Donald Trump farà o no farà. "No estic segur (...), s'ha contradit diverses vegades", assenyala. "Parla alt però les seves paraules són confuses", afegeix.

L'única certesa que els mercats poden apostar, segons Rogers, serà per veure més caos sota el mandat de Trump, un casos que podria coincidir amb turbulències econòmiques a escala mundial.

"Estem davant una possible crisi", va dir, reiterant la seva ferma opinió que els nivells de deute a tot el món, incloent Estats Units i Xina, continuen augmentant mentre les taxes d'interès estan en mínims històrics. Però aquest panorama ombrívol no hauria d'espantar als inversors, va afegir.

"Els xinesos tenen la idea que oportunitat i desastre són el mateix, així que, quan hi ha una catàstrofe, també hi ha una gran oportunitat", conclou Rogers.

Noticias relacionadas

contador