cbhassan rouhani short1

Iran està disposat a negociar amb els EUA, però només si aixeca la pressió i es disculpa. Així ho ha assegurat el president iranià, Hassan Rouhani, segons apunten diversos mitjans estatals. Creu que la negociació és possible únicament si hi ha un respecte mutu.

Rouhani creu que "els EUA no està llest per mantenir negociacions"

"Sempre hem estat un país de negociació i diplomàcia, de la mateixa manera que hem estat un país de guerra i defensa. La negociació només és possible si s'eliminen totes les pressions, es disculpen per les seves accions il·legals i hi ha respecte mutu", ha dit Rouhani.

"A la pràctica, hem de demostrar que els nord-americans van cometre un error i van calcular malament". No obstant això, creu que "els EUA no està llest per mantenir negociacions i les seves mesures apunten a dividir la nació iraniana". "Hem de fer que els Estats Units es penedeixi de la seva decisió a la qual no tenim més remei que resistir", ha afegit.

L'administració nord-americana de Donald Trump ha augmentat la pressió sobre Teheran en etiquetar al Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica com una organització terrorista i posar fi a les exempcions de sancions a les importacions de petroli de l'Iran.

Noticias relacionadas

contador