dl shanghai china street scene generic city peoples republic of china pb
Sharecast / Wei Zhu via Pixabay

Goldman Sachs ha emès un informe en què retalla la previsió de creixement del Producte Interior Brut (PIB) de la Xina el 2022, passant d'un 4,8% al 4,3% per les contínues restriccions imposades per les autoritats que tenen per objectiu minimitzar limpacte del coronavirus.

A la llum dels darrers desenvolupaments de Covid, en particular, el nivell mitjà més alt de restricció (i, per tant, el cost econòmic) per contenir la variant òmicron més infecciosa, estem revisant a la baixa el nostre pronòstic de creixement per 2022", diu l'entitat a l'informe que recull CNBC.

El problema, segons aquests analistes, no són tant les exportacions com el consum interior, que es pot veure més afectat a causa de la política estricta del Govern contra la pandèmia. De fet, no són pocs els que esperen que les mesures que busquen els zero contagis s'estenguin fins a la tardor d'aquest any.

"Contenir la situació interna de Covid-19 continua sent la màxima prioritat per als funcionaris locals", diu Goldman Sachs.

La Xina ja ha vist com aquesta política contra la pandèmia li ha passat factura. Només cal veure el comportament de la seva economia al primer semestre del 2020, quan es reportaven els primers casos de coronavirus. La segona meitat d'aquell any, ja sense tantes limitacions, el PIB es va expandir.

Ara el país passa per un moment en què es registren una baixa quantitat de casos mentre continuen augmentant les restriccions als viatges.

La previsió del 4,3% de Goldman Sachs queda lluny de l'objectiu del 5% de Pequín, per la qual cosa des del banc creuen que el Govern té dues opcions: o fer un programa d'estímuls per impulsar-lo o descartar l'objectiu.

Noticias relacionadas

contador