• Per aquest any, també han augmentat la previsió del creixement del PIB en tres desenes fins al 3,2%
  • D'altra banda, la inflació que estimen per 2017 és de 1% i la de 2016 del -0,4%
Espana_635

Goldman Sachs ha publicat un informe sobre les perspectives de creixement el 2017. En el cas d'Espanya, l'entitat ha elevat en 0,3 punts percentuals la previsió de creixement del PIB per a aquest any fins al 2,4%. Per al creixement de 2016 també ha elevat les seves previsions tres desenes fins al 3,2%.

El creixement d'Espanya durant aquest any està per sobre del de la zona euro que se situarà en l'1,6%, segons publica l'entitat. Per al creixement del PIB de 2017 del conjunt dels països europeus, Goldman Sachs el situa a l'1,4%, per sota del d'Espanya.

L'entitat estima que la inflació a Espanya per 2017 serà del 1% i per aquest any del -0,4%

Goldman Sachs ha revisat les expectatives de creixement d'Alemanya i Espanya degut, principalment, a la millora als seus mercats laborals. No obstant això, adverteix que aquest impuls en el treball en aquests dos països disminuirà cap al final de l'any.

En l'informe, l'entitat explica que aquesta millora al mercat laboral es deu als esforços significatius que han realitzat aquests països. De fet, apunta que les reformes introduïdes a Espanya en 2012, amb la reforma laboral, han contribuït, al costat d'una forta recuperació, al fort creixement de l'ocupació.

D'altra banda, en l'informe de Goldman Sachs també es parla de la inflació. En aquest cas, l'entitat estima que per 2017 serà del 1%, mentre que la d'aquest any (2016) se situarà en el -0,4%.

Pel que fa a 2016, l'entitat assegura que el PIB espanyol ha seguit creixent d'una manera forta en el tercer trimestre. A més, afirma que el creixement de l'economia espanyola es mantindrà dinàmic durant aquest últim trimestre, per la qual cosa han elevat la seva previsió de creixement tres desenes. No obstant això, esperen que l'impuls es redueixi una mica.