gobierno agentes sociales erte portada
Ministerio de Trabajo

Després d'unes quantes reunions fallides, Govern i agents socials han acordat prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre. Previsiblement, aquest divendres se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per aprovar el reial decret.

Segons expliquen en un comunicat conjunt la CEOE i Cepyme, totes dues organitzacions han acceptat l'última proposta presentada pel Ministeri de Treball en considerar que "presenta importants avanços respecte a la proposta inicial".

No obstant això, afegeixen que continuaran negociant perquè la pròrroga no acabi en aquesta data, i per abordar com s'afrontarà la disposició dels ERTO l'últim trimestre de l'any, "sempre amb el desig compartit per les parts que dins d'aquest termini s'hagi recuperat tota l'activitat possible", afirmen. Per part seva, CCOO i UGT també hi han donat el vistiplau.

El 30 de juny expirava el termini, i tant des del ministeri liderat per Yolanda Díaz com des de la patronal i els sindicats s'havia estat treballant les últimes setmanes per arribar a un punt de trobada i aconseguir que els ERTO es mantinguessin durant més temps.

La proposta acordada aquest dijous inclou un esquema d'exoneracions inferior al vigent. A més, els avantatges s'estenen als ERTO per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció. Així mateix està previst que, en cas de rebrots que tinguin impacte sobre les empreses, també hi hagi exoneracions.

"Les mesures de protecció a persones treballadores i empreses s'adaptaran al context actual per continuar acompanyant als sectors més afectats", han assenyalat des del Ministeri de Treball. Segons les últimes dades conegudes, encara hi ha 2,4 milions de treballadors acollits a un ERTO.

Noticias relacionadas

contador