fed 20220513152425

La presidenta de la Reserva Federal de Kansas City, Esther George, ha assenyalat que la "dura setmana als mercats de valors" no ha estat sorprenent, ja que reflecteix, en part, l'enduriment de la política del banc central, i ha avisat que aquesta circumstància no altera el suport a les pujades de mig punt dels tipus dinterès per refredar la inflació.

"Crec que el que busquem és la transmissió de la nostra política a través de la comprensió del mercat, i aquest enduriment s'ha d'esperar", va dir George en una entrevista al programa Squawk Box de CNBC. "Així que no està dirigit als mercats de renda variable en particular, però crec que és una de les vies a través de les quals sorgiran condicions financeres més estrictes".

Els inversors estan nerviosos tant per la pujada dels preus com per l‟impacte que un gran salt en els tipus d‟interès podria tenir en els beneficis de les empreses i en el comportament dels consumidors. Dimecres, els índexs nord-americans van registrar una fortíssima patacada que va portar el Nasdaq a deixar-se a prop d'un 5%.

A principis d'aquest mes, la Fed va aprovar una pujada de tipus de 50 punts bàsics i va indicar que és probable que es produeixin pujades de mida similar a les properes reunions.

George va declarar que "necessitem tipus d'interès més alts", però va afegir que se sent còmoda amb el ritme al qual la Fed s'està movent ara i no veu la necessitat de salts més grans, com un augment de 75 punts bàsics que alguns havien suggerit.

"Crec que ara mateix estem bé amb 50 punts bàsics, i s'hauria de veure una cosa molt diferent per dir que hem d'anar més enllà", va afirmar.

Tot i la seva preocupació per la inflació, George considera que altres parts de l'economia estan funcionant bé. Tot i això, ha comentat que ha escoltat dels seus contactes empresarials i d'altres a la seva regió que els consumidors estan començant a canviar el seu comportament a causa dels preus més alts.

També ha assenyalat que confia que la Reserva Federal, que té com a objectiu una inflació del 2%, pugui baixar els preus mitjançant pujades de tipus i la reducció dels 9 bilions de dòlars d'actius que té al balanç.

"Crec que aconseguirem reduir la inflació, perquè tenim les eines per fer la feina pesada en relació amb la demanda, i veiem que les condicions financeres es comencen a endurir", va dir. "Així que crec que és una cosa que haurem de vigilar acuradament. És difícil saber quant es necessitarà perquè això passi, ateses totes les parts mòbils que veiem a l'economia actual".

Noticias relacionadas

contador