screenshot 12 01 2017 13 05 37

El president de la Reserva Federal (Fed) de Saint Louis, James Bullard, ha assegurat que el banc central nord-americà està en condicions de pujar els tipus d'interès a 50 punts bàsics durant les properes reunions.

"Sembla que estem en el camí dels 50 punts bàsics a les properes reunions", ha apuntat Bullard, que ha assenyalat que espera que el fort mercat laboral nord-americà mantingui la despesa dels consumidors en un nivell "saludable" al llarg d'aquest any, encara que la situació a Europa i la Xina plantegi riscos per a les perspectives econòmiques del país nord-americà.

Pel que fa a això, el president de la Fed de Saint Louis creu que és possible que l'economia segueixi creixent a un ritme superior al que s'esperava durant, almenys, els propers 18 mesos; i que les llars segueixin gastant en una economia reoberta després de l'impacte de la pandèmia de coronavirus.

Així mateix, Bullard ha subratllat que el banc central vol comunicar els seus plans al públic i als mercats “de manera transparent i amb la menor quantitat de pertorbacions possibles”.

Al mes passat, el banquer va assegurar que la Fed no estava tan darrere de la corba com es podia pensar i va assenyalar que els tipus haurien de pujar fins al 3,5% a causa de l'alta inflació.

Noticias relacionadas

contador