harkercbfed

El president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, va dir aquest dimecres que és partidari que el banc central nord-americà faci més pujades de tipus importants durant les properes reunions per poder enfrontar la inflació.

"Si no hi ha canvis significatius en les dades a les properes setmanes, espero dues pujades addicionals de tipus de 50 punts bàsics al juny i juliol", va declarar Harker. "Després d'això, preveig una seqüència d'augments del tipus dels fons a un ritme mesurat fins que estiguem segurs que la inflació s'està movent cap a l'objectiu d'inflació del Comitè (Federal de Mercat Obert)", va afegir.

Sota l'expresident de la Fed, Ben Bernanke, la Fed va fer servir el terme “mesurat” per referir-se a una sèrie d'augments de taxes d'un quart de punt a mitjans de la dècada del 2000.

El cap de la Fed de Chicago, Charles Evans, va assenyalar aquest dimarts de manera similar el seu suport a un enduriment inicial de la política i després a un camí de pujades de taxes menys profund.

A principis d'aquest mes, el banc central va elevar els tipus mig punt percentual, la primera alça d'aquesta magnitud en més de dues dècades, i el president de la Fed, Jerome Powell, va dir que els seus col·legues van donar suport àmpliament a dos augments de taxes més a les properes reunions de la Fed.

Powell va tornar a parlar aquest dimarts i ha reiterat que "hi ha un ampli suport al FOMC perquè hi hagi pujades de tipus de 50 punts bàsics en les dues properes reunions", i va afegir que "les pujades contínues dels tipus d'interès són apropiades".

Noticias relacionadas

contador