putincbpensando

Fitch ha rebaixat la qualificació del deute sobirà de Rússia en sis esglaons, passant de 'B' a 'C', i ha afirmat que l'impagament és imminent, ja que les sancions i les restriccions comercials han soscavat la voluntat de pagar el deute.

Els mercats financers del país s'han vist sumits en la confusió per les sancions occidentals després de la invasió d'Ucraïna, fet que ha suscitat una gran preocupació sobre la seva capacitat i voluntat de servei del deute.

L'empresa de qualificació va assenyalar el decret presidencial, que podria obligar a redenominar els pagaments del deute sobirà en moneda estrangera a la moneda local per als creditors de determinats països. L'agència també va esmentar una decisió del banc central rus de limitar la transferència d'algunes obligacions als no residents.

L'augment de les sancions i les propostes que podrien limitar el comerç d'energia augmenten la probabilitat d'una resposta política per part de Rússia que inclogui almenys l'impagament selectiu de les obligacions de deute sobirà", va dir l'agència de qualificació en un comunicat.

Així mateix, és possible que barreres tècniques com el bloqueig de les transferències de fons impedeixin el reemborsament del deute. Si aquest fos el cas, seria la primera vegada que Rússia declara un default des del 1998.

Noticias relacionadas

contador