guerracb88

Les autoritats d'Ucraïna han confirmat aquest dimecres un acord amb Rússia per a un alto el foc entre les 9.00 i les 19.00 hores (hora local) per evacuar civils a través de sis corredors humanitaris des de la capital, Kíiv, i altres localitats del país europeu.

La viceprimera ministra ucraïnesa, Irina Veresxuk, ha afirmat que les forces armades ucraïneses i russes han acordat deixar de disparar a sis zones on hi ha corredors humanitaris des de les 9.00 fins a les 21.00 hora local. Hores abans, les autoritats russes havien anunciat l'obertura de corredors humanitaris a la capital i altres ciutats del país, al mig de les denúncies d'Ucraïna sobre la manca de voluntat de Moscou per permetre evacuacions en aquestes localitats al mig de la guerra.

Els corredors s'han obert a la ciutat assetjada de Mariupol, Sumi i Enerhodar, i la BBC informa que els civils de les ciutats de Kíev, Txerníhiv i Khàrkiv també en podran sortir.

En una declaració en vídeo, Veresxuk ha instat les forces russes a no disparar a les zones on estan oberts els corredors humans i a complir el seu compromís amb l'alto el foc local.

Segons les informacions recollides per l'agència russa de notícies TASS, els corredors humanitaris han obert a les 9.00 hores a Kíiv, Txerníhiv, Khàrkiv, Mariupol i Sumi, després que les autoritats ucraïneses confirmessin evacuacions efectives en aquesta última ciutat.

En aquesta ocasió, el govern rus no ha especificat les rutes dels corredors humanitaris, alguns dels quals dirigien dilluns i dimarts a territori de Rússia i Bielorússia, fet que va ser durament criticat pel govern ucraïnès.

Noticias relacionadas

contador