poutine pret a livrer du gaz et a discuter d un echange de prisonniers selon l autriche

"Europa s'encamina a una crisi energètica monumental aquest hivern, tret que pugui aconseguir nous subministraments de gas per substituir Rússia i que plogui prou per restablir la capacitat de l'energia nuclear". És l'opinió dels experts d'SP Angel, que fins i tot qualifiquen d'"Armageddon energètic" el que pot passar al Vell Continent davant l'escassetat de gas.

En una nota d'anàlisi, els experts de la companyia britànica apunten que per superar la situació que ens ve a sobre, tant el Regne Unit com Europa "han de centrar-se a ser molt més eficients energèticament i estalviar energia". I és que les condicions de sequera han reduït l'energia hidroelèctrica i nuclear, la qual cosa, sumada a la manca de gas i carbó, fa que "ens espera un hivern molt dur", subratllen.

La situació és molt delicada, tant és així que els països s'aprovisionen com mai, i fins i tot s'han pres mesures per reduir el consum amb l'objectiu d'estalviar el màxim possible pels mesos de fred. No obstant això, també es parla ja de possibles racionaments, cosa que podria afectar els més vulnerables.

"No volem que les persones vulnerables tinguin fred aquest hivern", apunten els estrategs d'SP Angel, i per això demanen als governs que treballin en mesures que ajudin a reduir el consum energètic de cara a l'hivern, com "promover un major aïllament de cases. “Aïllar més cases té molt de sentit, sigui quina sigui la font de calefacció”, argumenten.

Segons la seva opinió, "la premsa i els polítics semblen haver oblidat que si l'oferta d'energia és limitada, l'únic que s'aconsegueix amb els límits dels preus de l'energia és augmentar la demanda mentre es competeix per una oferta molt limitada i es financen, efectivament, els preus més alts per a Rússia i altres exportadors rics en energia”.

A més, els analistes d'SP Angel critiquen que això "tampoc fa molt per reduir el consum d'energia, que és el veritable problema". Precisament Espanya és un dels països que ha topat els preus del gas, mesura que aquests experts no veuen gaire útil, encara que sí que posen en valor altres de les iniciatives adoptades per l'Executiu de Pedro Sánchez en un intent de rebaixar al màxim el consum abans de l'hivern.

"Espanya ha prohibit recentment que els càrrecs públics es refredin per sota dels 27ºC i permet als funcionaris no portar corbata, que és un començament", valoren els experts de la companyia britànica, que també aprofita per atacar Greenpeace: diuen que la companyia ecologista "va estar equivocada en fer campanya contra l'energia nuclear i fer que les nacions siguin més dependents del carbó i el gas".

contador