boris johnson congreso tories

El Regne Unit ha administrat aquest dilluns la primera dosi de la vacuna d'Oxford i AstraZeneca al món. Un home de 82 anys ha estat el primer en rebre-la. El país, que va sobrepassar diumenge per sisè dia consecutiu els 50.000 contagis en un dia, "no descarta" un confinament domiciliari, segons el ministre de Sanitat, Matt Hancock.

El Regne Unit s'ha convertit aquest dilluns en el primer país en utilitzar la vacuna del laboratori britànic AstraZeneca i la Universitat d'Oxford contra la Covid-19, i ha accelerat d'aquesta manera la campanya de vacunació començada a principis de desembre davant l'agreujament de la pandèmia.

Brian Pinker, un britànic de 82 anys, ha rebut a l'hospital Churchill de la Universitat d'Oxford aquesta vacuna "nacional", ha informat el servei públic de salut (NHS), que ha indicat que ja hi ha 520.000 dosis preparades per ser distribuïdes.

L'autoritat reguladora dels medicaments al Regne Unit (MHRA) va donar l'aprovació, finalment, a la vacuna de la Universitat d'Oxford i AstraZeneca el passat 30 de desembre. El govern britànic ha adquirit 100 milions de dosis per endavant, prou per vacunar 50 milions de persones.

Matt Hanckock ha revelat avui que l'augment de la capacitat de fabricació del país és "un gran projecte a mitjà termini" i ha comentat que estan intentant disminuir la 'burocràcia' involucrada en el procés voluntari de vacunació després que es revelés la setmana passada que milers de metges jubilats que estan tractant d'ajudar a repartir les punxades es trobaven embolicats en tràmits legals.

D'altra banda, el primer ministre Boris Johnson, va anunciar aquest cap de setmana que "s'enduriran" les restriccions durant els propers dies enfront de la pujada de casos.

Noticias relacionadas

contador