ep pedro sanchezjoan tarda
EUROPA PRESS

El portaveu al Congrés d'ERC, Joan Tardà, i la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, han anunciat aquest dilluns que el seu partit formalitzarà aquest dimarts al Congrés dels Diputats una esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), de manera que el partit d'Oriol Junqueras rebutjarà que els comptes iniciïn el seu tràmit parlamentari.

Els republicans llencen així un gerro d'aigua freda a les expectatives del president del Govern, Pedro Sánchez, de tirar endavant el seu projecte pressupostari que passarà la seva primera votació al Congrés el 12 i 13 de febrer. Durant aquesta sessió plenària la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, defensarà el projecte i debatrà amb els grups que hagin demanat la devolució dels comptes a través de les seves esmenes de totalitat.

Totes elles es voten en una única votació, ja que demanen el mateix: tombar els Pressupostos i retornar els comptes al Govern. Per superar aquest tràmit i aconseguir la supervivència dels seus pressupostos, Sánchez haurà de comptar amb uns suports que a dia d'avui són inexistents. S'esperen sengles esmenes del PP i de Ciutadans.

En roda de premsa després de la reunió de la direcció del partit, Tardà ha argumentat que prenen aquesta decisió perquè no han arribat "els gestos de categoria" cap a Catalunya que li havien demanat al president del Govern, Pedro Sánchez. El diputat ha argumentat que aquests gestos que demanaven i que no han arribat són la fi de la "via repressiva" de l'Estat cap als líders independentistes encausats, i també una negociació per celebrar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

Noticias relacionadas

contador