coronavirus le nombre de morts a bondi de 43 en une semaine en afrique dit l oms

El Fòrum Econòmic Mundial que comença aquest dilluns a Davos tractarà, entre altres temes, la inflació desenfrenada, els riscos d'escassetat d'aliments i el canvi climàtic. L'enviat especial de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) avisa que 94 països s'enfronten amb gana severa o fam i que l'augment dels preus al consumidor corre el risc de causar interrupcions.

"Aquesta crisi del cost de vida podria conduir al pitjor conjunt de desafiaments econòmics i socials que hem vist en quatre o cinc dècades", ha dit David Nabarro, enviat especial per a Covid-19 a l'OMS. A més, ha afegit que l'escassetat d'energia està elevant els costos de producció i provocant escassetat de fertilitzants, cosa que podria afectar 1.700 milions de persones.

Per part seva, el ministre d'Economia alemany, Robert Habeck, ha dit que el Fòrum Econòmic Mundial de Davos pot ajudar els responsables polítics a coordinar l'estratègia sobre com abordar una "catàstrofe" alimentària mundial que s'acosta. "La tasca aquí a Davos és que reconeguem que la gana s'està utilitzant com a arma. Per això és bo que les discussions es duguin a terme en persona aquí novament i que vingui tanta gent".

El Fòrum Econòmic Mundial, a través d'un informe signat entre altres per Kristalina Georgieva, ha reconegut que ens trobem en un context en què l'economia s'enfronta "potser" al repte més gran des de la Segona Guerra Mundial, amb la qual cosa ha sol·licitat a els països que donin prioritat a establir mesures per restaurar la confiança mundial. Per això considera prioritari enfortir el comerç internacional per reduir les barreres i alleujar l'escassetat de productes i aconseguir rebaixar el preu d'aliments.

Segons les dades de l'informe, la guerra d'Ucraïna ha provocat fins ara que 30 països hagin restringit el comerç d'aliments, energia i productes bàsics.

L'esdeveniment principal del primer dia és un discurs virtual del president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski. La directora gerent del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva, i el governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, apareixen als panells.

S'espera que a prop de 2.500 líders mundials dels negocis, la política i la societat civil participin aquesta setmana en una rara versió primaveral de Davos. Això sí, la llista d'assistents d'aquest any no inclou cap funcionari o empresa del govern rus atesa la decisió del Kremlin d'envair la veïna Ucraïna al febrer.

El tema de l'esdeveniment d'aquest any és La història en un punt d'inflexió: polítiques governamentals i estratègies comercials.

Noticias relacionadas

contador