zelenski ucrania

Ucraïna encapçala l'agenda de la reunió de quatre dies dels líders empresarials mundials al Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a Davos. El president ucraïnès, Volodimir Zelenski, oferirà el discurs inaugural de la trobada per vídeo.

"Aquesta és la plataforma econòmica més influent del món, on Ucraïna té alguna cosa a dir", va dir Zelenski en el seu discurs diari per vídeo diumenge a la nit.

Davant el protagonisme d'Ucraïna, els polítics, executius i acadèmics russos estaran totalment absents, segons informa Reuters, en contrast amb les festes que organitzaven altres anys les institucions russes a Davos, com el seu fons sobirà, els bancs estatals i les empreses privades.

A més de la crisi ucraïnesa, la recuperació després de la pandèmia, la lluita contra el canvi climàtic, el futur de la feina, l'acceleració del capitalisme participatiu i l'aprofitament de les noves tecnologies són alguns dels temes que es debatran a Davos.

El tema del Fòrum Econòmic Mundial d'aquest any és La història en un punt d'inflexió: Polítiques governamentals i estratègies empresarials. Després d'un parèntesi de dos anys, la reunió congregarà a prop de 2.500 líders i experts de tot el món.

"La reunió anual és la primera cimera que reuneix els líders mundials en aquesta nova situació caracteritzada per un món multipolar emergent com a resultat de la pandèmia i la guerra. El fet que gairebé 2.500 líders de la política, la societat civil empresarial i els mitjans de comunicació es reuneixin en persona demostra la necessitat de comptar amb una plataforma global de confiança, informal i orientada a l'acció per fer front als problemes d'un món en crisi", ha assenyalat Klaus Schwab, fundador i president executiu del Fòrum Econòmic Mundial.

contador