pedro sanchez davos 2020

Amb l'objectiu d'atreure inversions a Espanya de grans empreses de microxips i semiconductors, el president del Govern, Pedro Sánchez, es reunirà la setmana que ve al Fòrum de Davos amb els principals dirigents d'Intel, Qualcomm, Micron i Cisco.

El president del Govern serà, a més, el convidat especial al sopar organitzat per Intel, en què estarà juntament amb la presència de líders d'empreses tecnològiques. També pronunciarà unes paraules davant dels CEO de les principals empreses tecnològiques del món durant una recepció organitzada per Qualcomm.

Segons han informat des de Moncloa, Sánchez viatjarà a Davos dilluns i tornarà a Espanya dimecres al matí, i es reunirà també amb Temasek, el fons sobirà de Singapur.

Al pla polític, Pedro Sánchez inaugurarà, amb el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, i la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, el sopar sobre el paper global d'Europa. A més, mantindrà trobades amb el president de Suïssa, Ignazio Cassis, amb el de Rwanda, Paul Kagame, i buscarà tenir una trobada informal amb la primera ministra de Moldàvia, Natalia Gavrilita.

El Fòrum Econòmic Mundial de Davos torna aquest any al maig, i no al gener com era tradicional, després d'una pausa de dos anys provocada per la pandèmia que va obligar a celebrar la trobada de forma virtual. En aquesta ocasió, tots els participants tenen l'obligació d'estar vacunats contra la Covid-19 i s'ha de fer la prova abans i després de la seva arribada a la ciutat per poder participar a l'esdeveniment.

Segons els organitzadors, s'espera que gairebé 2.500 persones assisteixin a Davos a la setmana que ve, enfront dels 3.000 participants el gener del 2020. Aquest any, la llista d'assistents no inclou cap funcionari o empresa del govern rus.

Precisament, la invasió de Rússia a Ucraïna encapçalarà, sens dubte, moltes de les converses als Alps suïssos, ja que els líders empresarials i polítics debaten com lidiar amb un nou ordre mundial de seguretat, preus més alts dels aliments i la inevitable reconstrucció del país d'Europa de l'Est. A més, el canvi climàtic i la pandèmia seran alguns dels temes de discussió.

contador