• Els arcs de seguretat de l'aeroport de Madrid els gestiona Prosegur, que també podria fer vaga en uns mesos
ep aeropuertomadrid-barajas
AENA

L'estiu està sent més que mogut a l'aeroport barceloní del Prat i la situació podria estendre a altres aeròdroms, per molt que el Govern asseguri que es tracta d'un cas aïllat. Aquest mateix dimecres es reuneix el comitè d'empresa d'Eulen a l'Aeroport Adolfo Suárez-Barajas per debatre quines mesures prenen en solidaritat amb els seus companys en vaga del Prat. Això no obstant, si es decideix dur a terme algun tipus de protesta a l'aeroport de la capital, només afectaria les tasques de facturació i vigilància en terminals, i no els arcs de seguretat com a Barcelona ja que a Barajas els gestiona Prosegur.

La plantilla d'Eulen al Prat es queixa de la manca de personal en el control de seguretat i dels nous contractes, que consideren precaris ja que no arriben als 900 euros mensuals

Així ho han confirmat a Europa Press fonts del comitè, que han insistit que aquesta trobada "extraordinari" és només "per analitzar el que està passant i veure quins passos farà el comitè de Madrid". "És molt aviat i no correspon al comitè, sinó als treballadors, decidir si hi ha o no alguna acció", han emfatitzat aquestes mateixes fonts.

Eulen és l'empresa responsable dels arcs de seguretat al Prat i la seva plantilla de vigilants ha començat aquesta setmana una vaga indefinida. La seva protesta té origen en la manca de personal que perceben en el control de seguretat en els nous contractes, que consideren precaris, ja que no arriben als 900 euros mensuals segons els sindicats. En canvi, Eulen a Barajas té una altra tasca, ja que els arcs són competència en aquest cas d’una altra empresa, Prosegur. A l'aeroport madrileny Eulen s'encarrega de la facturació i altres qüestions de vigilància a les terminals, han assenyalat fonts sindicals.

LA PLANTILLA DE PROSEGUR TAMBÉ PODRIA ANAR A VAGA

D'altra banda, el Sindicat Autònom de Treballadors d'Empreses de Seguretat (ATES) es reunirà el proper 11 de setembre amb representants de Prosegur per comprovar si hi ha hagut avenços en l'acord que es va assolir el juliol passat. Gràcies a l'acord, el sindicat va desconvocar el mes passat diverses aturades parcials, i va aconseguir que l'empresa acceptés una sèrie de demandes a complir "en un període de tres mesos", han assenyalat les mateixes fonts sindicals. El termini expira a finals del proper mes d'octubre.

En l'acord, els treballadors reclamaven més contractació, una especialització en el conveni de vigilants aeroportuaris dins la seva categoria professional i millores diverses en el funcionament i l'organització de l'empresa. Per ATES la part de l'acord relativa a la contractació de personal s'ha complert, ja que s'han contractat nous treballadors, però encara no hi ha hagut avenços en la creació de l'especialitat de vigilant aeroportuari, que, segons el sindicat, s'ha aturat a l’agost.

"A principis de setembre es reprendran les negociacions, perquè de paraula i per escrit tenen molt bona voluntat de tot; a veure, com acaba aquest tema", han conclòs.

Noticias relacionadas

contador