ep deserna urgeaprobardecretola estiba
EUROPAPRESS

El president del Govern, Mariano Rajoy, convocarà un Consell de Ministres extraordinari aquest dimecres a la tarda per analitzar, entre altres temes, la situació de la vaga a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, segons ha anunciat aquest dilluns el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

De la Serna va concretar, després de la celebració d'una comissió de seguiment a la Delegació del Govern a Catalunya, que durant el Consell de Ministres extraordinari s'avaluaran els informes de l'Advocacia de l'Estat i començaran els terminis per designar l'àrbitre que determinarà les solucions per finalitzar el conflicte dels filtres de seguretat del Prat.

"Al moment en què finalitza un procés de mediació només queda el recurs de l'arbitratge i el Govern no podia fer-ho abans perquè, si no, hauríem acaparat altres competències", va explicar, afegint que encara no es poden determinar terminis sobre la designació de l’àrbitre ja que primer els ministres han d'avaluar tots els informes tècnics que els presenti l'Advocacia de l'Estat.

Al moment en què finalitza un procés de mediació només queda el recurs de l'arbitratge i el Govern no podia fer-ho abans perquè, si no, hauríem acaparat altres competències

De la Serna va detallar que, un cop se celebri el Consell de Ministres Extraordinari, el Govern avaluarà la situació i posarà en marxa un procés perquè Eulen i la plantilla decideixin un àrbitre que desencalli el problema: "Si no arriben a un acord, el Govern designaria l'àrbitre i, a partir d'aquí, se li donaria un temps perquè formulés una proposta de laude".

Preguntat pels terminis de l'arbitratge i de la proposta de laude, el titular de Foment ha dit que "no hi ha un termini concret", però que es farà amb la major celeritat possible.

PRESÈNCIA DE LA GUÀRDIA CIVIL

De la Serna va sostenir que l'Aeroport de Barcelona-el Prat "ha recuperat la normalitat" i va posar en valor la tasca de la Guàrdia Civil, que per primera vegada aquest dilluns des de la convocatòria de la vaga, ha estat present als filtres de seguretat de les instal·lacions.

"L'efectiu de la Guàrdia Civil ha funcionat", ha dit, i ha celebrat que les cues al Prat hagin desaparegut malgrat la convocatòria de vaga indefinida per part dels treballadors d'Eulen.

Preguntat pels presumptes assetjaments que han rebut alguns empleats per part de la Guàrdia Civil i que han posat en coneixement el comitè de vaga, el ministre va defensar el cos policial i va assegurar que "no hi ha hagut cap problema amb els treballadors ni n'hi haurà".

Noticias relacionadas

contador