ep movilizacion de funcionarios en una imagen de archivo
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Aquest divendres, les organitzacions sindicals obreres, CSIF, CCOO i UGT, han amenaçat l'Executiu amb manifestacions si no s'aconsegueix un acord pel que fa a les situacions laborals.

Avui s'ha realitzat una protesta formal davant del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública per part dels sindicats. L'objectiu és aconseguir una negociació amb el Govern perquè es reforcin les plantilles del sector públic. A causa de la crisi econòmica generada per la pandèmia han sorgit moltes places vacants no reposades.

En aquest sentit, un portaveu de CCOO, UGT i CSIF ha afirmat que es lluita "per l'absència de negociació en material d'ocupació pública i condicions de treball". Els sindicats exigeixen l'eliminació de la taxa de reposició de vacants en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per aconseguir incrementar les plantilles i recuperar l'ocupació pública perduda.

A més, la finalitat de les confederacions laborals és reduir la temporalitat al 8%, enfront de l'actual 28%; així com oferir totes les places necessàries al sector públic.

Noticias relacionadas

contador