ursula von der leyen comision europa portada

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, recomana als governs del Vell Continent recuperar els confinaments i rescatar altres restriccions socials per prevenir una tercera onada de coronavirus.

Cal recordar que els països europeus estan lluitant amb la segona onada de la COVID-19 des del passat mes de setembre, i des de llavors han recuperat algunes restriccions per fer front als rebrots.

En qualsevol cas, von der Leyen urgeix aquests governs a actuar de forma ràpida i contundent ja que, malgrat que en alguns països el nombre de contagis ha caigut lleument durant els últims dies, les xifres totals segueixen sent altes i no hi ha senyals que s'estigui aplanant la corba.

"Tots hem après de la nostra experiència l'estiu passat de sortir d'una onada és molt difícil i el fet d'aixecar les mesures massa ràpid ha provocat un impacte molt negatiu a escala epidemiològica", recorda la presidenta de la Comissió.

"Anem a redactar una proposta per tornar a imposar de forma gradual i coordinada aquestes mesures de contenció, una cosa molt important per evitar el risc d'una tercera onada", ha afegit von der Leyen durant la seva roda de premsa telemàtica.

Noticias relacionadas

contador