• Els analistes esperaven la creació de 190.000 nous llocs de treball
eeuu usa american flag

Els Estats Units van crear 178.000 llocs de treball al sector privat durant el mes de maig, segons les últimes dades de la consultora Automatic Data Processing (ADP), publicades aquest dimecres. La xifra coincideix amb una revisió a la baixa del 20% del resultat d'abril, que va generar 163.000 llocs de treball i no 204.000 com va afirmar la consultora en un principi.

Unes dades que arriben tot just dies abans del proper informe del Departament de Treball dels EUA, per al qual el mercat preveu la creació de 198.000 nous llocs de treball durant el cinquè mes de l'any, tant al sector privat com al públic. A més, estan per sota del que s'esperava, ja que els analistes preveien la creació de 190.000 llocs de treball nous.

"El mercat laboral s'ha refredat lleument a causa de la seva estretor recent", ha explicat Ahu Yildrmaz, vicepresident d'ADP a MarketWatch aquesta jornada. ADP ha assenyalat que la contractació va ser forta en construcció, educació, cura de la salut, i serveis professionals i comercials, que inclouen comptabilitat, enginyeria i serveis legals. Els minoristes, per la seva banda, redueixen llocs de treball.

Les xifres suggereixen que les empreses estan contractant a un ritme saludable, però poden estar retrocedint a mesura que disminueix el nombre de desocupats, cosa que fa més difícil trobar treballadors per cobrir llocs de treball. Del novembre al març, els guanys mensuals de treball van ser una mitjana de més de 200.000.

"El creixement de l'ocupació és sòlid, però s'està alentint, ja que les empreses no estan garantint el nombre rècord de llocs vacants. Com a resposta, el creixement salarial s'està accelerant, sobretot entre els joves i aquells que canvien de feina. Trobar treballadors s'està convertint cada vegada més en el problema número u de les empreses", ha afirmat l'economista en cap de Moody's Analytics, Mark Zandi.

En concret, el sector de la construcció va generar 39.000 llocs de treball al maig, el relacionat amb els recursos naturals i mineria va donar feina a 11.000 persones, mentre que les fàbriques ho van fer a 14.000.

Per la seva banda, els serveis de salut i educació van generar 35.000 llocs de treball i els serveis professionals ho van fer a 61.000. El sector dedicat a l'oci va crear 33.000 nous llocs de treball, mentre que el comerç, transport i altres serveis públics en van destruir 23.000. L'activitat financera va generar 2.000 llocs de treball, igual que les empreses d'informació, que van donar feina a 2.000 persones.

Així mateix, les petites empreses -amb menys de 49 treballadors- van generar 38.000 llocs de treball, les mitjanes empreses -entre 50 i 499 treballadors- van crear 84.000 llocs de treball i les grans empreses -més de 500 treballadors- van donar feina a un total de 56.000 persones.

Noticias relacionadas

contador