ep archivo   pieza fabrica industrial
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

Els preus de producció industrial cauen un 3,2% a la zona de l'euro i un 2,9% a la Unió Europea (UE) l'abril en comparació amb el mes anterior, segons les dades estimades d'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària. En termes interanuals, la dada creix un 1% a la zona euro i un 2,3% a la UE.

Enfront del març, els preus industrials de producció a la zona euro van disminuir l'abril un 10,1% al sector de l'energia i un 0,6% als béns intermedis, mentre que els preus van augmentar un 0,2% als béns de consum duradors, un 0,3% als no duradors i un 0,4% per a béns d'equip. Els preus al total de la indústria sense energia van disminuir un 0,1%.

A la UE, els preus de producció industrial van disminuir un 8,9% al sector de l'energia i un 0,6% per als béns intermedis, mentre que els preus van augmentar un 0,1% per als béns de consum duradors i un 0,4% tant per als béns d'equip com per als béns de consum no duradors. Els preus a la indústria total sense energia van disminuir un 0,2%.

Per països, les disminucions mensuals més grans es van registrar a Bèlgica (-9,1%), Itàlia (-6,5%) i Irlanda (-6,3%), mentre que es van observar augments a Alemanya (+0,3%), Dinamarca (+0,2%), així com Grècia, Xipre, Malta i Eslovènia (tots +0,1%).

En comparació anual, els preus industrials de producció a la zona euro van augmentar un 10,9% per als béns de consum no durador, un 7,3% per als béns de consum durador, un 6,1% per als béns d'equip i un 1,3% per als béns intermedis, mentre que els preus van disminuir un 8,9% al sector energètic. Els preus a la indústria total sense energia van augmentar un 5,1%.

A la UE, els preus de producció industrial van augmentar un 11,3% per als béns de consum no durador, un 7% per als béns de consum durador, un 6,1% per als béns d'equip i un 1,5% per els béns intermedis, mentre que els preus van disminuir un 5,6% al sector energètic. Els preus a la indústria total sense energia van augmentar un 5,3%.

Els majors augments anuals es van registrar a Hongria (+41,7%), Letònia (+22,7%) i Eslovàquia (+18,2%). Els descensos més importants es van observar a Irlanda (-21,4%), Grècia (-13,1%) i Bèlgica (-6,8%).

Noticias relacionadas

contador