ep archivo   manufactura moderna de metales
MANUFACTURA MODERNA DE METALES - Archivo

Després de registrar un creixement durant els últims tres mesos, la producció va disminuir al maig, fet que ha provocat que el sector manufacturer espanyol segueixi sota pressió. L'Índex PMI reflecteix que, encara que en general va ser modesta, l'última contracció va ser igual que la més forta des del començament d'any.

En concret, el PMI manufacturer a Espanya va caure a 48,4 al maig, des de 49 al mes anterior, marcant el segon mes consecutiu de contracció al sector.

Les fàbriques espanyoles van reduir la seva producció al maig, assenyalant la primera contracció des del gener. Una reducció més pronunciada de les noves comandes que va conduir a una nova contracció de la producció.

El creixement de l'ocupació, per la seva banda, es va desaccelerar al punt més feble en l'actual seqüència de quatre mesos de creació d'ocupació. També es va retallar l'activitat de compres, però amb la reducció de la demanda d'insums es va produir una millora addicional a l'exercici dels proveïdors.

Amb vista als propers dotze mesos, les empreses es mostren optimistes en les seves projeccions per a la producció futura. No obstant això, el grau de confiança es va esvair una mica i va caure al nivell més baix des del novembre del 2022.

"És probable que el declivi continuï durant els propers mesos", assenyalen des de Hamburg Commercial Bank, on expliquen que un dels problemes de la indústria espanyola és que la tendència baixista a la indústria de França, el seu soci comercial més important, s'ha aprofundit en els darrers mesos i alhora s'ha produït un descens accelerat de les comandes de l'exterior.

Noticias relacionadas

contador