un employe deplace des draperies dans la manufacture de l entreprise textile trigema a burladingen

L'economia del sector manufacturer de la zona euro pateix al maig el declivi més pronunciat en tres anys, segons l'índex PMI, que indica que "és probable que la feblesa de la producció persisteixi durant alguns mesos més".

L'Índex PMI manufacturer de la zona de l'euro va caure a 44,8 al maig des del 45,8 d'abril.

Després de senyals temptatius de recuperació el primer trimestre del 2023, la indústria manufacturera de la zona euro va registrar la segona caiguda consecutiva al maig a la producció. El fet que la producció es reduís tan bruscament com ho va fer per darrera vegada el novembre del 2022 es va deure a la caiguda més forta de les comandes en sis mesos.

La demanda es va desplomar tot i que les fàbriques van reduir els preus per primera vegada des del setembre del 2020.

Mentrestant, la creació d'ocupació es va desaccelerar novament i va caure al nivell més feble des del començament de l'augment de l'ocupació fa 28 mesos.

"La debilitat de la demanda al sector manufacturer, que s'ha fet cada cop més evident des de principis d'any en la caiguda del PMI, ha portat ara les empreses enquestades a reduir la seva producció per segon mes consecutiu". "La disminució de les noves comandes nacionals i estrangeres indica que és probable que la debilitat de la producció persisteixi durant diversos mesos més", assenyalen des de Hamburg Commercial Bank.

Per països, el PMI manufacturer alemany es va desplomar a 43,2, des de 44,5 a l'abril. A França, va pujar a 45,7, des de 45,6. A Espanya, el PMI va recular a 48,4, des de 49 a l'abril, mentre que l'índex italià va caure a 45,9, des de 46,8 a l'abril.

Noticias relacionadas

contador